Skip to content
Menu
Moje książki – księgarnia Internetowa
  • Moje Książki
  • Księgarnia
  • FORUM
  • Kontakt
Moje książki – księgarnia Internetowa

Forum

Menu
Nawigacja po forum
Forum
Ścieżka forum - jesteś tutaj:Forum | mojeksiążki.plNasze tematy: BestselleryRecenzja książki - Resortowe dzie …
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.

Recenzja książki - Resortowe dzieci

Kapitan Book
9 wpisów
#1 · 21 października 2020, 10:56
Cytat z Kapitan Book data 21 października 2020, 10:56

"Resortowe dzieci" to rewelacyjna publikacja dla fanów reportażu. Ukazuje prawdziwe oblicze osób ze świata polityki i mediów i może szokować niektórych swą przenikliwością. Niekiedy za dużo w niej akt i opisów dokumentacji – słabą stroną jest edytorstwo nieułatwiające lektury – poszatkowane fragmenty informacji zalewają odbiorcę, ale opisy sylwetek Marka Niedźwieckiego, Eugeniusza Smolarka, Krystyny Kurczab-Redlich, Daniela Passenta, Ernest Skalskiego, Aleksandra Kwaśniewskiego, Jerzego Baczyńskiego, Krzysztofa Teodora Toeplitza czy Mariusza Waltera wstrząsnęły mną doszczętnie. Nie tylko mną – książka wywołała falę publicznego dyskursu na temat lustracji dziennikarzy i ich komunistycznych powiązań. Wydanie z Żakowskim na okładce jest już w ogóle nieosiągalne na polskim rynku. Książkę polecam wszystkim wielbicielom faktów. To oczekiwana pierwsza część wydawnictwa, która rozpoczyna nową jakość polskiego reportażu – niebojącego się wyzwań ani krytyki. Publikacja nie trąca sensacją, ale może zasmucać. Trójka autorów odsłania prawdę o mediach Polski i najbardziej wpływowych ludzi w kraju. Dzięki nim zrozumiałem, dlaczego wiele osób publicznych - dziennikarzy, artystów czy polityków atakuje podstawowe chrześcijańskie wartości. Książka warta polecenia, nie tylko pasjonatom współczesnych mediów mających ogromny wpływ na opinię publiczną i zdających się dziś mówić jednym głosem. Spodobało mi się w tej książce to, że otwiera oczy i zmusza do stawiania pytań o współczesną kondycję moralną naszego kraju.

"Resortowe dzieci" to rewelacyjna publikacja dla fanów reportażu. Ukazuje prawdziwe oblicze osób ze świata polityki i mediów i może szokować niektórych swą przenikliwością. Niekiedy za dużo w niej akt i opisów dokumentacji – słabą stroną jest edytorstwo nieułatwiające lektury – poszatkowane fragmenty informacji zalewają odbiorcę, ale opisy sylwetek Marka Niedźwieckiego, Eugeniusza Smolarka, Krystyny Kurczab-Redlich, Daniela Passenta, Ernest Skalskiego, Aleksandra Kwaśniewskiego, Jerzego Baczyńskiego, Krzysztofa Teodora Toeplitza czy Mariusza Waltera wstrząsnęły mną doszczętnie. Nie tylko mną – książka wywołała falę publicznego dyskursu na temat lustracji dziennikarzy i ich komunistycznych powiązań. Wydanie z Żakowskim na okładce jest już w ogóle nieosiągalne na polskim rynku. Książkę polecam wszystkim wielbicielom faktów. To oczekiwana pierwsza część wydawnictwa, która rozpoczyna nową jakość polskiego reportażu – niebojącego się wyzwań ani krytyki. Publikacja nie trąca sensacją, ale może zasmucać. Trójka autorów odsłania prawdę o mediach Polski i najbardziej wpływowych ludzi w kraju. Dzięki nim zrozumiałem, dlaczego wiele osób publicznych - dziennikarzy, artystów czy polityków atakuje podstawowe chrześcijańskie wartości. Książka warta polecenia, nie tylko pasjonatom współczesnych mediów mających ogromny wpływ na opinię publiczną i zdających się dziś mówić jednym głosem. Spodobało mi się w tej książce to, że otwiera oczy i zmusza do stawiania pytań o współczesną kondycję moralną naszego kraju.

Kliknij dla kciuka w dół.0Kliknij dla kciuka w górę.0
Odpowiedz na wpis: Recenzja książki - Resortowe dzieci
Anuluj
Kanał RSS

Tematy na forum

Chwilówki online - kto może się o …przez Moje Książki11 miesięcy temu
Kuchnia w stylu vintage. Sentymen …przez Moje Książki2 lata temu, 1 Odpowiedź
Jaką lampę kupić do czytania w sy …przez kuchnia1 rok temu, 1 Odpowiedź
Zalety czytania książekprzez Kapitan Book2 lata temu
Książka prezentem dla każdegoprzez Kapitan Book2 lata temu
Fotoksiążka. Kiedy, jak, dlaczego …przez Kapitan Book2 lata temu
Najwygodniejszy sposób na czytani …przez Kapitan Book2 lata temu

Ostatnie wpisy

• Niezbędnik handlowca – 12 obowiązkowych lektur na temat sprzedaży
  • Kredyt gotówkowy vs. pożyczka ratalna: co wybrać?
  • Inspirujące książki dla kobiet
  • Księgarnia internetowa źródłem wartościowej i zróżnicowanej rozrywki
  • Książki o biznesie – zanurz się w świecie biznesowych emocji
  • Okładka do książki – co w warto wiedzieć?
  • Jak wypromować swoją książkę?

Strony

• Forum
  • Kontakt

Kategorie

• Bez kategorii
  • Księgarnia
©2022 Moje książki – księgarnia Internetowa | Powered by SuperbThemes & WordPress